Ny friskole godkjent

Møre barne- og ungdomsskole Skodje er godkjent av Utdanningsdirektoratet. Skolen planlegger oppstart i august i år.

− Vi er veldig glade, for vi har jobbet lenge for dette. Søknaden om godkjenning ble sendt i mars i fjor. Det er viktig å få godkjenning for å kunne arbeide videre med planene våre, sier styreformann Odd Asbjørn Nybø til sambåndet.no.

Det er Sunnmøre Indremisjon som står som eier av den nye skolen. Fra før eier Sunnmøre Indremisjon Borgund Folkehøgskole, Møre ungdomsskole i Ålesund og Møre barne- og ungdomsskole i Herøy.

Skolestart i august
Den nye skolen har fått godkjenning for 195 elever fordelt på 1.-10. trinn. Bak dette elevtallet ligger det følgende; 15 elever på hvert årstrinn i barneskolen og 30 elever pr. trinn i ungdomsskolen. I oppstartsåret planlegger man å ta inn elever på alle klassetrinn i barneskolen og i 8. og 9. klasse i ungdomsskolen. I starten vil skolen bli organisert som fådelt skole, trolig en 4-deling på barnetrinnet.
Friskolen skal etableres i Digerneset Næringspark. Planen videre er å ha klart et skoleanlegg av moduler til skolestart i august i år.

− Det er det vi vil jobbe for. Det er masse som må på plass – moduler, utstyr og personale – men vi satser på at det skal gå, sier Nybø.

Kristen friskole
Skolen har ute annonser hvor de søker etter rektor, lærere og assistenter. Det er ennå ikke fastsatt noen søknadsfrist for elever som ønsker å begynne på skolen, men søknader kommer inn kontinuerlig. Man venter elever fra Skodje kommune, Ørskog, Haram og elever fra Ålesund kommune, som ikke får plass ved Møre Ungdomsskule i Hatleholen.

− Vi har hittil fått inn cirka 30 søknader, opplyser en fornøyd styreformann.

− Hvorfor vil dere starte en ny friskole?

− Det er fordi vi har så gode erfaringer fra de andre skolene. Å få gå på en kristen skole er flott for elevene. Det skal merkes at det er en kristen skole, sier Nybø.

At skolen er en kristen friskole betyr faglig at skolen vil ha mer fokus på kristendomskunnskap og kristen etikk enn det er i den offentlige skolen. I samsvar med planene vil elevene ved Møre barne- og ungdomsskole Skodje lære det samme som i offentlig skole, men med de tillegg skolen har i egne planer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.