OL-stoler fra Kina til Framnes

Framnes KVGS spør etter «kjøpere» til tribunestolene i skolens nye idrettshall.

Den nye idrettshallen som Framnes KVGS skal bygge, koster 40 millioner kroner og betyr et stort økonomisk løft. Den opprinnelige prislappen var på 48 millioner kroner. Skolen har klart å redusere utgiftene ved blant annet å ta ut teleskoptribunen fra det opphavelige anbudet. Der var prisen 7.000 kroner per sete. Med 480 seter blir det en kostnad på 3,3 millioner kroner.

Studieinspektør Odd Inge Austevoll ved Framnes KVGS har vært med og jobbet fram en rimeligere løsning for tribunesetene.

 Nedsatt pris
− Bakgrunnen var at vi har fått en avtale gjennom firmaet Menighet Service AS, sier Austevoll til sambåndet.no.

Firmaet har han vært med og starte sammen med to andre, og han er selger for Vest- og Nord-Norge.

− Vi opprettet firmaet i fjor høst etter at vi hadde vært en tur i Kina. Vi ønsker å hjelpe menigheter og andre frivillige organisasjoner med gode innkjøp slik at innsamlede penger og gaver rekker lengst mulig, forteller Austevoll.

Dette har Menighet Service nå hjulpet Framnes KVGS med. Som det står på skolens Facebookside: » No har me fått til ein avtale gjennom firmaet Menighet Service, som har direkte kontakt med ein solid leverandørar i Kina. På denne måten har me klart å få prisen per sete ned til 1.500 (som totalt blir kr. 720.000).»

Solide saker
Austevoll var med på en tur til Kina for å se nærmere på kvaliteten. På Framnes KVGS sin Facebookside forsikres det om at det er solide saker.

− Hvor solid er leverandøren? Er det bare produktet som er solid, eller er det også solide produksjons- og arbeidsforhold og solid med tanke på miljøhensyn?
− Vi besøkte fabrikken i tre dager for å forsikre oss om at produksjons- og arbeidsforholdene var gode, at der ikke var barnearbeid og at det ble tatt miljøhensyn, svarer Austevoll.

Den kinesiske leverandøren produserer ifølge Austevoll 900 000 stoler i året og hadde en kontrakt på 160.000 seter til OL i Brasil.

Synlig navn
I januar 2017 reiser Menighet Service til Kina for å hente stolene og levere dem til Framnes KVGS. Denne nye løsningen må skolen finansiere med gaver, og den går derfor ut og utfordrer bedrifter, forsamlinger og privatpersoner til å støtte arbeidet med idrettshallen ved å kjøpe en stol. Se mer her. De som «kjøper» en stol, som altså koster 1.500 kroner, får navnet sitt synlig på stolen på et lite skilt.

− Det betyr ikke noen ekstra utgift. Stolene får bare et navn, i stedet for et nummer, sier Austevoll.
Så langt har Framnes KVGS fått sponset 150 stoler.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.