FELLESSKAP: Øystein Andersen (fra v.), Marius Sørenes, Jon Greger Notland og Jon-Are Sætre trives i Betania Studentfellesskap. Andersen og Notland skal snart flytte ut. Alle foto: Brit Rønningen

Gutter som går – og kommer?

Betania Studentfellesskap skal ha inn tre nye beboere til høsten, og da vil studentfellesskapet helst ha gutter.

BERGEN: ‒ Situasjonen er litt omsnudd siden sist du var her, sier husfar Torgeir Skrunes når han slipper sambåndet.no inn på Betania Studentfellesskap.

For to år siden gikk studentfellesskapet ut på sambåndet.no fordi det var noen som skulle flytte ut, og da ville man ha inn jenter til de ledige hyblene.

Betania har 10 beboere, 6 gutter og 4 jenter. Nå skal tre av guttene flytte ut. Skrunes forteller at flere jenter har tatt kontakt om å bo i kollektivet.

Mangfold
‒ Det har vist seg at det er en fordel med noenlunde lik fordeling mellom jenter og gutter. Det gir mer rom for ulike interesser og mer mangfold. Når vi for eksempel skal arrangere noe, kan det være ulike interesser når det gjelder hva vi skal arrangere og hvordan vi skal gjøre det, forklarer Skrunes som nå søker gutter til studentfellesskapet.

Han har samlet fire av guttene denne torsdagsettermiddagen i den tidligere småsalen, som er pusset opp og gjort om til et oppholdsrom, for å snakke om hvordan det er å bo på Betania.

BORDTENNIS: Jon Greger Notland og Øystein Andersen spiller bordtennis, mens Marius Sørenes og Jon-Are Sætre ser på.

Veteran

Marius Sørenes har bodd på Betania siden det åpnet for fem år siden og skal fortsette å bo der. I fjor ble han ferdig med utdannelsen i informasjonsvitenskap, og han jobber nå i et IT-selskap. Han er enig med Skrunes.

‒ Jeg tror det er best at det er omtrent like mange gutter som jenter i studentfellesskapet, sier Sørenes.

‒ Det blir mer variasjon i hva man samtaler om hvis det er jevnt med gutter og jenter, er Jon Greger Notlands erfaring.

Savn
Han er elektriker og har bodd cirka 1 ½ år på Betania. Nå skal han flytte ut fordi han har giftet seg og skal flytte sammen med sin kone.

‒ Gutter bruker treningsrommet mer, skyter Skrunes inn og viser til at de har gjort om loftet til et treningsrom, og at Notland er en meget aktiv bruker av treningsrommet.

‒ Det er veldig greit med treningsrommet, bekrefter Notland og føyer til:

‒ Jeg kommer til å savne det og folkene når jeg flytter.

Øystein Andersen har bodd 4 ½ år på Betania og er ferdig med utdannelsen i økonomi og administrasjon. Han skal flytte til Ålgård utenfor Stavanger.

‒ Jeg kommer til å savne folkene og fellesskapet, sier han.

Fordeler
Jon-Are Sætre trekker frem at det er flere fordeler med å bo på Betania.

‒ Det er fin beliggenhet, med kort vei til sentrum, butikker og til Universitetet, og det er mye utstyr her. Vi har treningsrommet, og siden vi er med på å drive Krik på Laksevåg, disponerer vi utstyr til blant annet volleyball og frisbee, og vi har musikkinstrumenter som piano, bass og trommesett, ramser han opp.

Han tar doktorgrad i kjernefysikk og har ingen planer om å flytte ut.

Sørenes fortsetter med fordelene:

‒ Det er fine turområder i nærheten, og vi disponerer et stort område selv om en har et eget rom på bare 12 kvadratmeter. Så er det veldig sosialt samtidig som det er mulighet for å trekke seg tilbake på rommet når man har behov for det. Det er veldig sjelden man finner et slikt bofellesskap, og det er veldig kjekt å være med på ulike ting og planlegge arrangementer.

‒ Det er bra at det felles middag hver torsdag med påfølgende bibelstudium. I en travel hverdag kan man likevel treffe folk, legger Notland til.

TRENING: Gutta viser frem treningsrommet.

Gråsoner
Betania har en egen Facebookside for de som bor her på huset hvor det blir lagt ut invitasjoner til ulike aktiviteter, og hver høst har fellesskapet en oppstartstur til hytta til Skrunes sine foreldre på Austevoll.

‒ Når nye kommer inn og det blir en ny gruppedynamikk, er det godt å komme sammen på hyttetur for å bli kjent i en annen setting, sier Skrunes.

Selv om det er mye bra med Betania Studentfellesskap, innrømmer husfar at det er ikke bare idyll.

‒ Der er irritasjonsmomenter eller gråsoner når det gjelder for eksempel renhold og vedlikehold. Noen tar mer ansvar. Noen ser mer, konstaterer Skrunes.

Betydning

‒ Hva betyr Betania for dere?

‒ Det er bra miljø, og det har vært en link til forsamlingen Betlehem som har gjort det greit for meg å komme inn der. Så er det  fint å ha bibelgruppe fast en gang i uken og kunne gå dypere inn i Bibelen og samtale om det som står der, svarer Sætre.

‒ Det har vært veldig viktig for meg, og det største er det kristne fellesskapet. Jeg hadde bare vært kristen i et halvt år før jeg flyttet inn. Torgeir rolle som husfar har vært viktig for meg, han har vært som en mentor. Jeg håper jeg har utviklet meg åndelig, fortsetter Sørenes.

‒ Det er veldig kjekt å følge folk og se at de utvikler seg, kommer det fra Torgeir Skrunes som respons på rosen fra Sørenes.

Men Marius Sørenes er ikke ferdig med skrytelista:

‒ Gud har velsignet mange gjennom Betania Studentfellesskap. Det har vært livsforvandlende for folk. Det er ingen tvil om at det er et viktig arbeid og et viktig fellesskap.

‒ Det har betydd mye blant annet gjennom KRIK på Laksevåg og Kveldsbibelskolen, avslutter Jon-Are Sætre.

MUSIKK: Jon-Are Sætre spiller på pianoet i storsalen, og Jon Greger Notland, Marius Sørenes og Øystein Andersen hører på.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.