KULTURSTØTTE: Ordfører Sigmund Rolfsen (Ap) fikk flertall for forslaget sitt. FOTO: SKJERMBILDE

Klepp-politikerne står fast på kulturstøtte-vedtak

Statsforvalteren i Rogaland skal nå undersøke om vedtaket som hindrer bedehuskristne i å søke om kulturstøtte, er lovlig fattet.

Publisert 14. februar kl. 19.21.

Det er klart etter at flertallet i Klepp kommunestyre mandag kveld avviste kravet om å oppheve vedtaket fra 13. desember. Vedtaket ble gjort med 20 mot 11 stemmer og var i tråd med forslag til vedtak fra ordfører Sigmund Rolfsen (Ap).

– Jeg forutsetter at flertallet i saken ikke har endret seg. Kommunestyret må opprettholde vedtaket for at det kan bli sendt til lovlighetskontroll. Kommuneloven er klar på det, og det er bakgrunnen for mitt forslag. Jeg håper at alle våre vedtak skal være fattet i henhold til lovverk. Derfor ønsker jeg at forslaget skal sendes til lovlighetskontroll, sa ordfører Sigmund Rolfsen.

Måtte til kommunestyret

Kravet om lovlighetskontroll ble fremmet av tre politikere fra Frp, to fra KrF og én fra Høyre (les om begrunnelsen i lenken over).

– Jeg tok kontakt med Statsforvalteren og spurte om vi kunne sende vedtaket direkte inn til lovlighetskontroll. Men et krav om slik kontroll skal først fremmes for organet som har gjort vedtaket, og organet kan gjøre om sitt tidligere vedtak, sa Hovland.

Foreslo å oppheve

Torbjørn Hovland (KrF) foreslo mandag kveld at kommunestyret skulle oppheve vedtaket fra 13. desember og heller gå inn for kommunedirektørens innstilling til desember-møtet. Kommunedirektøren foreslo i desember at man ikke skulle ta med følgende vilkår for valgbarhet til styrer i de lag og foreningen som søker om støtte: alle medlemmer i lag og foreninger må være valgbare til tillitsverv i disse, uavhengig av blant annet samlivsform og seksuell orientering.

Hovlands forslag om å gjøre et nytt vedtak som tok ut dette kriteriet, fikk 11 stemmer og falt, og dermed blir vedtaket fra 13. desember sendt til lovlighetskontroll i staten.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.