VOSS: Bare sju leiligheter gjenstår å selge i Helgatunlia borettslag ved misjonseide Helgatun fjellpensjonat. FOTO: PETTER OLSEN

– En suksess for misjonen

Prosjektleder Odd Inge Austevoll opplever at salget av leiligheter i Helgatunlia har vært svært godt. Nå er 65 av 72 boenheter i prosjektet solgt.

6. juni i fjor meldte sambåndet.no at eierne til de 15 første ferieleilighetene i det første bygget i prosjektet Helgatunlia fikk overlevert nøklene fra Odd Inge Austevoll. Et år senere, 1. juni 2022, skal prosjektlederen overlevere nøkler de til 15 leilighetene i det andre bygget. To måneder deretter igjen, 1. august, er det overtakelse for eierne av de tolv leilighetene i det tredje bygget. Oppsummert er det solgt 65 av 72 leiligheter.

Prosessen
På årsmøtet for Indremisjonssamskipnaden (IMS) i 2016 ble det lagt frem en plan om å danne et eiendomsselskap og bygge 32 leiligheter på eiendommen til Helgatun Fjellpensjonat som eies av IMS. Rett før jul 2018 sa formannskapet i Voss herad ja til planene, som da var utvidet til 74 nye boenheter tett på Myrkdalen fjellandsby. I februar 2019 godkjente også kommunestyret på Voss planene.

Det første spadetaket ble tatt 5. august 2019. Da forklarte Austevoll at hensikten med prosjektet er å tilføre Helgatun kapital og på sikt skape en kristen fjellmenighet med utgangspunkt i Helgatun. Den 22. juni 2020 var det byggestart for Helgaunlia-prosjektet, som er organisert som et borettslag, Helgatunlia Borettslag.

Salg
– Salget har vært helt fantastisk og har gått som forventet. Vi har solgt det vi skal for å få lån i banken, sier Austevoll til Sambåndet.

I mai vil de begynne å støype på bygg fire, fem og seks i prosjektet. – Vi har hele vinteren på å til å selge de resterende sju leilighetene, sier Austevoll.

FERDIG: 1. juni skal prosjektlederen overlevere nøkler de til 15 leilighetene i det andre bygget. To måneder deretter igjen, 1. august, er det overtakelse for eierne av de tolv leilighetene i det tredje bygget. FOTO: PETTER OLSEN

Krigsutbruddet i Ukraina har påvirket hyttesalget i Norge. – Krigen har ført til økte priser på matvarer og strøm og også renteoppgang. Alt dette har skapt en usikkerhet som har gjort at det har stoppet litt opp, konstaterer prosjektlederen.

Suksess
– I det siste har det vært litt debatt om hvor bra den hytte- og ferieleilighetsutbyggingen vi ser i Norge, er med tanke på naturtap og klimaendringer. Hva tenker du om det?

– Vi bygger veldig fortettet på lite areal, så det er lite natur som går tapt, svarer Austevoll.

Han konkluderer på følgende måte: – Helgatunlia-prosjektet har vært en suksess for IMS. Byggingen har gått som planlagt, vi har fått solgt leilighetene, og det er planer om videre utbygging og oppgradering av Helgatun Fjellpensjonat.

Daglig leder Marit H. Ådnanes i IMS opplyser til Sambåndet at Helgatun-styret jobber med disse planene i samarbeid med IMS-styret.

– Vi trenger i første omgang å se på oppgradering av hovedbygget for at Helgatun skal være et tjenlig bygg for fremtiden. Det går på isolasjon, energibruk, utfordringer knyttet til konstruksjon av taket og begrensning i overnattingskapasitet. Neste trinn vil være å øke antall rom, sier Ådnanes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.