KIDZLEDER: Ane Karidatter Sørensen trives med å være Kidzleder for de store barna. FOTO: Brit Rønningen

Trives sammen med B-tweens

Ane Karidatter Sørensen har valgt å bruke noe av sommeren på å være Kidzleder og ansvarlig for B-tween treff.

LYNGDAL: Kveldsmøtet er ferdig, og barna i 6.–7. klasse er møtes på B-tween treff på Lyngdal Bibelcamp. Denne kvelden er treffet ute på plenen.

I det Sambåndet kommer, er en gruppe barn fullt opptatt med å spille fotball. Det ene laget har gule vester, det andre spiller uten.

– Nå kan de endelig spille fotball. Det har de ventet på, sier Kidz-leder Ane Karidatter Sørensen.

Hun bekrefter at det er første gang det spilles fotball på B-tween under årets Bibelcamp. Hittil har de hatt B-tween treff både inne og ute med aktiviteter som mimeleker, quiz og sang- og tegneleker.

Et stykke unna fotballspillerne holder noen jenter og en gutt som ikke er så interessert i fotball, på å leke med noen gummikjegler. De prøver hvor lenge de kan stå på gummikjeglen uten å miste balansen.

Gi tilbake
Ane følger med fotballspillerne. Hun har vært med på Bibelcampen i fjorten år. Først var hun med på Kidzcamp, så ble det Ungdomscampen, og nå er det femte året at hun er leder på Kidzcamp.

– Det er fint å få være med dem og få fortelle dem om Jesus. Det er fint å få gi tilbake til Bibelcampen der jeg fått så mye selv. Her har jeg fått bli kjent med Jesus og fått påfyll med Guds ord og mange gode venner over hele landet. Selv om vi ikke har så mye kontakt i løpet av året, så treffes vi på Bibelcampen, sier Ane og legger til:

– For meg passer best å jobbe med B-etween. Jeg trives med de store barna.

Kjempekjekt
En jente på laget for de gule vestene har en liten pause og kommer en snartur bortom Sambåndet. På spørsmål om hvordan hun synes det er på B-tween treff, kommer det kontant:

– Alt er kjempekjekt.

Som en bekreftelse på at det stemmer, løper hun raskt videre for å fortsette kampen.

Barna med gummikjeglene er opptatt med en ny lek. En av dem leder og gjør en av tre bevegelser som betyr løve, sjiraff eller slange, og det gjelder å ikke få det samme dyret som den som leder. Du er ute hvis du gjør det.

– Det er ikke min idé. Det er de selv som kom på det, sier Kidz-leder Rita Larsen.

– Jeg vant, jeg vant, roper vinnerjenta av dyrebevegelsesleken.

Velsignelse
I fjor bodde Rita sammen med en jente som var Kidz-leder, og det var slik hun fikk vite om det og at det var en mulig sommerjobb.

– Det er første gang jeg er på Bibelcampen, men jeg har hørt rykte om at jeg har vært med som barn en gang, forteller hun.

Hun skal jobbe to uker som Kidz-leder.

– Det er fint å ha dette som sommerjobb, og det er en velsignelse å starte dagen med å be. Å være Kidz-leder er en jobb som betyr noe for evigheten og en jobb der en får bety en forskjell, sier Rita.

Lenger ut på plenen er fotballspillerne ferdig med kampen.

– Laget uten vester vant. Stillingen ble cirka 10-5, forteller Ane.

Klokken nærmer seg 21.45, og det betyr at B-tween-treffet er over for denne kvelden.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.