HAR TATT STILLING: Departementet til Anette Trettebergstuen (Ap) skal nå gi råd om lovligheten av vedtaket som hindrer kristne med et klassisk samlivssyn, å motta kulturstøtte. FOTO: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet

Klepp-saken til Trettebergstuen

Lovligheten av de omstridte retningslinjene for tildeling av kulturstøtte i Klepp kommune, skal nå vurderes av Kultur- og likestillingsdepartementet.

Publisert 13. juli kl. 10.23.

Som kjent har kommunestyret i Klepp vedtatt retningslinjer som krever at lag og foreninger eksempelvis må gjøre homofilt samlevende eller heterofile samboere valgbare til tillitsverv. Denne regelen utelukker i praksis kristne med et klassisk kristent samlivssyn, fra å søke om kulturstøtte.

Kommunestyrerepresentanter i Klepp krevde lovlighetskontroll av vedtaket, og saken ble i vår sendt over til Statsforvalteren i Rogaland. Statsforvalteren ba om råd fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Sendt videre

I et brev av 30. juni, som sambåndet.no har fått innsyn i, sender dette departementet saken over til Kultur- og likestillingsdepartement for at de skal rådgi Statsforvalteren.

«Kommunal- og distriktsdepartementet vurderer at de materielle
spørsmålene i saken faller inn under sektoransvaret til Kultur- og likestillingsdepartementet,
og at Kultur- og likestillingsdepartementet står nærmest til å veilede statsforvalteren om dette regelverket.» Slik lyder begrunnelsen fra avdelingsdirektør Siri Halvorsen i Kommunal- og distriktsdepartementet.

Har uttalt seg

Dermed havner altså saken i departementet til Anette Trettebergstuen. Kultur- og likestillingsministeren har tidligere uttalt seg om saken. Til lokalavisa Jærbladet 29. november i fjor ga statsråden klart uttrykk for støtte til den aktuelle delen av retningslinjene i Klepp kommune.

– Vi vet for eksempel at mange lhbtiq-personer opplever at det er utfordrende å delta i trossamfunn på like vilkår. Sånn bør det ikke være, og derfor er det positivt at kommuner iverksetter tiltak for å forhindre dette, slik Klepp nå foreslår, sa Anette Trettebergstuen blant annet til Jærbladet.

At statsråden for departementet som nå skal gi råd om hvorvidt retningslinjene er lovlige, allerede har tatt stilling i saken, er ikke kommentert i oversendelsesbrevet fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] var Sambåndet, Indremisjonsforbundets informasjonsorgan, som først meldte […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.