VENNER: Det er sosialt på Ungdomscampen. Her er vennene fra venstre Arne Skrettingland-Haarr, Palle Skrettingland-Haarr, Leah Josefine Hosøy Lindeberg, Benjamin Vik og Lars Tore Nordbø Ognedal. FOTO: Brit Rønningen

Ungdomskveld med quiz

På ungdomsmøtet tirsdag kveld er over 100 ungdommer samlet, noe som er mer enn vanlig til å være første uka på Lyngdal Bibelcamp.

LYNGDAL: Teamleder for Ungdomscampen i uke 27, Tonje Maria Friborg, er travelt opptatt med å administrere og koordinere og ha kontroll på det som skal skje på ungdomsmøtet i Eden tirsdag kveld. Hun har så vidt tid til å snakke litt med Sambåndet.

Det er veldig bra oppmøte til å være første uke. I går var det over 100 på kveldsmøtet. Den første uka bruker det å være 50-70. I kveld skal vi bare henge i Eden. Det er café, quiz og aktiviteter, sier Friborg som har vært leder på Ungdomscampen i sju år.

Kjekt
Silje Hetlebakke som er med i lederteamet på Ungdomscampen, har laget en quiz, og hun sjekker at det tekniske fungerer før hun begynner. På hvert bord ligger det penn og papir.

Det er en quiz hvor en må tenke, forteller hun til Sambåndet og legger til:

Det er første gang jeg er leder på Ungdomscampen. Til nå har det vært veldig kjekt. Jeg gleder meg til det som skal skje videre.

TEAMLEDER: Tonje Maria Friborg er teamleder den første uka på Ungdomscampen. FOTO: Brit Rønningen

Venner
Ungdommene kommer sigende inn. Rundt et bord sitter Lars Tore Nordbø Ognedal (14), Benjamin Vik (15) og Leah Josefine Hosøy Lindeberg (15). De er tidlig ute. Lars Tore har vært tolv ganger på Bibelcampen, mens Benjamin har vært tretten og Leah har vært femten ganger.

Det er veldig gøy på Ungdomscampen og få hilse på nye folk og få nye venner, synes Benjamin.

Lars Tore trekker også frem det med å få nye venner som noe som er bra med Ungdomscampen.

Og så er det gode møter, legger han til.

Quiz
Flere ungdommer kommer inn i Eden, og quizen kan begynne. Brødrene Arne og Palle Skrettingland-Haarr setter seg ved Lars Tores, Leahs og Benjamins bord. Den første oppgave er «sjokolademesteren» der en ut fra 11 ord som kommer opp på skjermen, skal gjette hvilken sjokolade en tenker på.

Det var litt vanskelig, sier Leah.

Neste oppgave er «Emojiparty» (en emoji er et lite bilde som symboliserer et begrep, red.anm.) der en skal gjette hvilken sang eller film forskjellige emojier skal illustrere. Diskusjonen går livlig rundt bordet.

Vi har klart å svare på det meste, forteller Leah når hun har skrevet ned svarene.

Andre oppgaver er «kodeløseren» og «logoknekkeren». Innimellom deler Silje Hetlebakke ut ekstrapoeng om tre eller flere på laget bor i campingvogn og om alle på laget har på seg hvite sokker. Palle viser frem sine mønstrete sokker. Det er noe hvitt i dem, men det er ikke godt nok. De andre på laget har helt andre farger på sine sokker.

Når poengene skal regnes og vinnerlaget kåres, får «vårt» lag 35 av 44 poeng. Ikke nok til å bli vinnere, men slett ikke dårlig.

Bibeltimer
Ungdomscampen er ikke bare ungdomsmøter på kvelden, det er også bibeltimer om formiddagen.

På bibeltimene lærer vi mye på en gøy måte, og vi lærer om Jesus, sier Leah.

Lars Tore er enig.

Vi lærer om troen på en kjekk måte. Det er veldig betryggende at Gud er med hele tiden, sier han.

– Hva snakket de om på dagens bibeltime?

De tar opp et tema, og i dag var det «Kom», det vil si «kom til Jesus», sier Leah.

QUIZ: Silje Hetlebakke leder quizen. FOTO: Brit Rønningen

Troen
Benjamin er klar på at bibeltimene betyr mye for ham.

Det hjelper meg i troen. Jeg tror på det som står i Bibelen. Det meste i Bibelen er troverdig, men noe er mer ulogisk og vanskelig. Jeg har som mål å lese hele Bibelen i løpet av et år, forteller han.

Benjamin utdyper med at han begynte å lese i januar i år. Han leser fra begynnelse til slutt og er nå kommet gjennom GT og er begynt i NT.

– Hvordan var det å lese GT?

GT er veldig spennende. Der får vi vite hva som skjedde før Jesus kom til jorden.

Sosialt
For brødrene Arne og Palle er det slik at de må på Bibelcampen.

Vi har vært her i alle år. Det er veldig gildt, og det gildeste er det sosiale. Vi har kontakt på Snapchat resten av året med folk vi blir kjent med her, og så treffes vi på Bibelcampen, sier Arne.

Som eksempel nevner han at noen de er blitt godt kjent med på Bibelcampen, inviterte dem i konfirmasjon i Bergen i vår.

Det er veldig bra opplegg, lett å få nye venner, lett å kose seg, og det er lærerike bibeltimer, ramser Arne opp.

Teamleder
Tonje Maria Friborg forbereder neste post i programmet, en konkurranse der det er jentene mot guttene. Midt i all travelheten får Sambåndet en liten kommentar om hvordan det er å jobbe med ungdommene på Ungdomscampen, og hvordan det er å være teamleder.

Ungdommene kommer fra hele landet og fra forskjellig bakgrunn. Det er ikke alle som har en tro. Det beste med å være teamleder er å være sammen med dem og se at de lærer Jesus å kjenne. Som teamleder er det også mange tråder hele tiden, mye å gjøre og mye som må ordnes. Jeg prøver å være med på alt som skjer, sier Tonje Maria Friborg.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.