LETER: - Ingen enkel oppgave, sier styreleder Gabriel Pollestad i ImF om arbeidet med å rekruttere ny generalsekretær. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Har et dusin leder-kandidater på blokka

En tjenende innstilling og evne til å nå og motivere unge familier er viktige egenskaper som ImF-styret ser etter hos ny generalsekretær.

Det svarer styreleder Gabriel Pollestad på spørsmål fra sambåndet.no. Pollestad informerte på et digitalt personalmøte tirsdag om status for prosessen med å finne Erik Furnes’ etterfølger som generalsekretær.

14. september gikk sambåndet.no ut med nyheten om at Furnes har sagt opp stillingen og slutter innen 1. mars neste år.

Tjenende

– ImF er en litt spesiell organisasjon, og en av Eriks sterke sider er å ha en tjenesteinnstilling, eller det å lede ved å tjene, når det gjelder forholdet til organisasjonen samt kretser og forsamlinger. Det vil også være en viktig personlig egenskap som vi vil se etter i rekrutteringsprosessen, utdyper Pollestad.

Styrelederen sikter til at i ImF er alle tilsluttede enheter selvstendige og tar sine egne beslutninger. Forbundet ble etablert, for 124 år siden, først og fremst for å tjene det lokale arbeidet.

Spesifikasjon

ImF-styret har nå fått på plass en spesifikasjon av hvilke egenskaper, erfaring, utdannelse osv. man ser etter hos ny generalsekretær. Stillingen vil foreløpig ikke bli utlyst, og Pollestad ønsker ikke å gå i detalj om punktene på denne lista. Men han nevner én personlig egenskap til:

– De som engasjerer seg tydeligst i ImF, er aldrende. Vi er nødt til å legge vekt på at vi skal tjene den unge generasjonen, familiegenerasjonen – og da hele familien. Her er det viktig hos en generalsekretær å ha evne til å være i forkant og motivere, sier Pollestad.

Kontaktnett

Styrelederen har i det siste vært i kontakt med ansatte i ImF og fått deres innspill. Dette handler både om situasjonen generelt for ImF og også konkrete navn på aktuelle kandidater til stillingen.

– Vi leter i vår eget kontaktnett og har nå 12-13 navn på blokka. Jeg ønsker ikke å dele noen av disse navnene, men alle navn som er spilt inn til oss, er med på denne lista, opplyser Pollestad.

ImF-styret har også satt ned et ansettelsesutvalg som foruten styrelederen består av 1. varamedlem til styret, Jarle Mong, og styremedlemmene Harald Voster og Bodil Fjelltveit. Det er disse som skal være mest involvert i prosessen framover.

– Ikke enkelt

Dusinet med kandidater vil nå først bli kontaktet med tanke på å avklare om de er aktuelle til stillingen. Rådgivningsfirmaet Human vil bistå med denne kontakten og også i de neste rundene når det blir aktuelt med kandidatintervjuer og bakgrunnssjekk.

– En slik rekrutteringsprosess er ingen enkel oppgave, og det er vanskelig i dag å si noe om tidsperspektiv. Men jeg har ikke tro på at det vil komme noen avklaring før nyttår, sier Pollestad.

Uvisst

Som kjent er hele indremisjonsfamilien inne i et arbeid med å finne fram til en tjenlig organisasjonskultur for framtiden. Vedtak skal gjøres på ekstraordinær generalforsamling i november neste år, og det kan også føre til at ImF, i betydningen forbundet, vil se annerledes ut enn i dag.

– Hvordan påvirker det rekrutteringsarbeidet at dere egentlig ikke vet helt hvordan organisasjonen som en ny person skal lede, kommer til å se ut?

– Det er nettopp noe av det vanskeligste. Men vil vil la kandidatene få innsikt i i hele prosessen og de aktuelle alternativene, sier styreleder Gabriel Pollestad til sambåndet.no.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.