Radiofusjon satt «på vent» – igjen …

De kristne radiokanalene P7 og pTro har avsluttet prosessen om sammenslåing i denne omgang. «En samlet vurdering» er begrunnelsen som oppgis i felles pressemelding.

– P7 hadde selvsagt som utgangspunkt et ønske om å få til en fusjon. Når det ikke ble mulig så er fusjonsprosessen avsluttet. Så får fremtiden vise om det blir tatt opp nye samtaler om dette, sier Anja Ulveseth Heggen, styreleder i P7 til sambåndet.no.

Det betyr at «på vent» ikke indikerer noen ny dato der samtalen skal tas opp igjen.

– Det må i så fall et framtidig styre ta stilling til, sier Heggen.

For stor risiko
Styreleder i pTro, Erik Waaler, har heller ingen kortsiktig plan om nye samtaler om sammenslåing.

– «På vent» betyr nok det at det blir litt frem i tid og at det er noe mer usikkerhet om det blir, sier han i intervju med egen kanal tidligere denne uken.

– Vi har vurdert risikoen for stor til å gå inn i en fusjon, sier han, og bekrefter at økonomien er en del av denne risikoen. Den daglige driften av pTro gikk med underskudd i 2022, men kanalen fikk likevel et overskudd på grunn av en større testamentarisk gave, ifølge Waaler.

Krevende økonomi
Også P7 har lagt bak seg et krevende økonomisk år der de i vinter også var nødt til å permittere deler av staben for en periode.

– Økonomien er fortsatt anstrengt, men det går heldigvis oppover. Vi er glade for at ansatte som har vært permittert en stund nå er tilbake i sin vanlige stillingsprosent. Når det er sagt så er vi ikke over krisen og vi overvåker nøye situasjonen for å sikre en god og sikker drift for P7 framover. Vi er veldig takknemlige for alle gode støttespillere som P7 har og som har støttet oss både økonomisk og i bønn, sier Heggen.

Ny daglig leder
Sammen med styret og staben starter hun nå arbeidet med strategi og utvikling for «nye» P7 – på egenhånd.

– Vi har mange gode tanker både om egen programutvikling og i større grad knytte til oss samarbeidspartnere, for å nevne noe.

En viktig del av dette arbeidet, er også å ansette ny daglig leder på permanent basis. Kanalen har vært uten en fast løsning etter at Kenneth Hjortland sluttet høsten 2021. Ole Kristian Sameien som er ansatt som forkynner og utvikler i radioen, er for tiden fungerende daglig leder, tidligere har også radio- og TVpastor Ingvald Kårbø hatt en konstituert periode.

Samme målgruppe
Planene om en mulig radiofusjon ble kjent for offentligheten i august 2022. Da hadde samtalene pågått i et år. Begrunnelsen den gang var «dels sammenfallende målgruppe og profil». Ønsket var å ta med det beste fra begge organisasjonene og utvikle dette videre.

En eventuell sammenslåing var tenkt avgjort på ekstraordinære årsmøter i organisasjonene 23. september 2022, men uken før, fredag 16. september, trakk radiokanalene i nødbremsen grunnet overraskende krevende økonomi. Fusjonsplanene ble dermed satt på vent mens utredninger og videre samtaler ble utført. Denne uken ble samtale avsluttet – uten fusjon, men med ønske om «at det gode samarbeidet skal fortsette».

Journalist Vilhelm Viksøy var i 2018 ansatt på deltid som journalist i P7. Han har tidligere vært styremedlem samme sted. Sammenslåingen med pTro har kommet på agendaen etter den tid.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.