Hilde Birkeland (t.v.) og Kjersti Landro med familier reiste palmesøndag til Hawaii for å gå på disippeltreningsskole i fem måneder. FOTO: BEDEHUSKIRKEN/MONTASJE: SAMBÅNDET

Til Hawaii for å erfare mer av Gud

Bedehuskirken må for en periode klare seg uten to av sine medarbeidere. Palmesøndag reiste Kjersti Landro og Hilde Birkeland med familier til Hawaii.

Pastor i Bedehuskirken, Kjersti Landro, og ansvarlig for arrangement og minidisipler, Hilde Birkeland, skal ta det som heter Crossroad DTS (disippeltreningsskole) på basen til YWAM (Youth With a Mission – Ungdom i oppdrag på norsk) på Kona, Hawaii, over fem måneder. De vil være tilbake på Bryne og i Bedehuskirken i begynnelsen av september. Barna vil gå på Foundation School, som er en barnevennlig DTS.

Familie

– Vi ønsker å reise på DTS for å lære og erfare mer av hvem Gud er og hans kall til oss som familie og til den enkelt av oss, sier Landro til sambåndet.no.

For familien var det også viktig at de skal reise til et sted der det er et opplegg for barn. Derfor ble det YWAMs base på Kona.

– Barna kommer til ha samme temaer som vi voksne, men tilrettelagt for dem. Alle får lære, praktisere og erfare hvem Gud er. Jeg tror det vil styrke oss som familie å få oppleve dette sammen.

De siste to månedene på DTS vil de reise på det som kalles outreach, en praksistur til et annet land der de vil få mulighet til å praktisere noe av det de har lært igjennom teoridelen.

Ut av komfortsonen
Hva er motivasjonen for å dra på DTS?

– Det er å vokse i den personlige relasjonen til Jesus og følge ham og få åndelig påfyll. Det er motivasjonen for hele familien. Vi kommer nok til å bli tatt ut av komfortsonen og må strekke oss. Det tror jeg vi har godt av.

Hvorfor drar dere akkurat nå?

– Fra vår side er det noe vi har hatt lyst til i mange år og har planlagt lenge. Hadde det ikke vært for koronapandemien, hadde vi reist allerede. Vi planla å reise i 2022, men måtte utsette det til i år. Timingen er god. Alle barna er i aldre hvor de kan få noe ut Foundation School, sier Landro.

Bevegelse

Hva betyr det for Bedehuskirken?

– Vi ønsker å være en kirke som følger Jesus og som sender ut folk til nye plasser, til tjeneste og misjon. Det er godt for Bedehuskirken å ha en kultur for å være i bevegelse, at vi har mennesker som vil følge Jesus og som vil være tilgjengelig for å bli sendt. Å gå på DTS er en god utrusning for å være leder og for å løfte blikket. Vi ønsker derfor å oppmuntre unge i menigheten til å dra på DTS eller lignende ledertrening.

Siste mulighet
Mens Landro og Birkeland er på DTS vil Arnfrid Bjelland overta vertskap og noe administrasjon. Bedehuskirken melder også på sin hjemmeside at Birkeland gir videre sine ansvarsområder, og at de søker nye folk i staben. Birkeland vil gå inn i nye oppgaver når hun kommer hjem.

I en e-post til sambåndet.o skriver Birkeland: «For vår del reiser vi nå da vi ser på det som siste mulighet før ungdommene flytter ut. I forberedelsene til DTS har jeg kjent på at det er en tid for å gi videre arbeidsoppgavene. Hva jeg skal videre, holder jeg åpent, og jeg ber om Guds ledelse for veien videre.»

På samlingen Kall til bønn søndag 26. mars ble de to familiene omsluttet av menighetens forbønn før utreisen.

Les også: Familier på disippeltrening.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.