Sambåndet

Søndag 22. september 2019
RSS
Styreformann Odd Asbjørn Nybø i Møre barne- og ungdomsskole Skodje.

Ny friskole godkjent

Møre barne- og ungdomsskole Skodje er godkjent av Utdanningsdirektoratet. Skolen planlegger oppstart i august i år.

Av Brit Rønningen. Publisert 27. januar 2015.

Godkjent-stempelet ble satt i går. (Illustrasjonsfoto)

Fakta

Møre barne- og ungdomsskole Skodje

  • Godkjenning: 26. januar 2015
  • Planlagt skolestart: August 2015
  • Eier: Sunnmøre Indremisjon
  • Elevantall: 195 elever fordelt på 1.-10. trinn
Skolen skal ligge i Digerneset Næringspark.

− Vi er veldig glade, for vi har jobbet lenge for dette. Søknaden om godkjenning ble sendt i mars i fjor. Det er viktig å få godkjenning for å kunne arbeide videre med planene våre, sier styreformann Odd Asbjørn Nybø til sambåndet.no.

Det er Sunnmøre Indremisjon som står som eier av den nye skolen. Fra før eier Sunnmøre Indremisjon Borgund Folkehøgskole, Møre ungdomsskole i Ålesund og Møre barne- og ungdomsskole i Herøy.

Skolestart i august
Den nye skolen har fått godkjenning for 195 elever fordelt på 1.-10. trinn. Bak dette elevtallet ligger det følgende; 15 elever på hvert årstrinn i barneskolen og 30 elever pr. trinn i ungdomsskolen. I oppstartsåret planlegger man å ta inn elever på alle klassetrinn i barneskolen og i 8. og 9. klasse i ungdomsskolen. I starten vil skolen bli organisert som fådelt skole, trolig en 4-deling på barnetrinnet.
Friskolen skal etableres i Digerneset Næringspark. Planen videre er å ha klart et skoleanlegg av moduler til skolestart i august i år.

− Det er det vi vil jobbe for. Det er masse som må på plass – moduler, utstyr og personale – men vi satser på at det skal gå, sier Nybø.

Kristen friskole
Skolen har ute annonser hvor de søker etter rektor, lærere og assistenter. Det er ennå ikke fastsatt noen søknadsfrist for elever som ønsker å begynne på skolen, men søknader kommer inn kontinuerlig. Man venter elever fra Skodje kommune, Ørskog, Haram og elever fra Ålesund kommune, som ikke får plass ved Møre Ungdomsskule i Hatleholen.

− Vi har hittil fått inn cirka 30 søknader, opplyser en fornøyd styreformann.

− Hvorfor vil dere starte en ny friskole?

− Det er fordi vi har så gode erfaringer fra de andre skolene. Å få gå på en kristen skole er flott for elevene. Det skal merkes at det er en kristen skole, sier Nybø.

At skolen er en kristen friskole betyr faglig at skolen vil ha mer fokus på kristendomskunnskap og kristen etikk enn det er i den offentlige skolen. I samsvar med planene vil elevene ved Møre barne- og ungdomsskole Skodje lære det samme som i offentlig skole, men med de tillegg skolen har i egne planer.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Divisi besøker Sør-Rogaland denne helgen. «divisi-kveld» i Ålgård kirke der menigheten inviteres til fellesskap i sang og musikk, er en av programpostene.

Daniel Sæbjørnsen skal møte ungdommer på digitale plattformer, og han ønsker en dialog heller enn en monolog.

Sarah Hetland (19) og Tore Lindefjeld (18) er godt fornøyd med fjorårets Lederkonferanse og planlegger å få med seg årets konferanse. Fristen for å melde seg på til lavest mulig pris, er utsatt til 24. september.

KOMMENTAR Vil den nye oversettelsen av Bibelen til nordsamisk skape like mye diskusjon blant brukerne som 1978-oversettelsen til norsk gjorde? Det finnes i alle fall paralleller.

En fellesgudstjeneste på Saron markerte etableringen av Blå Kors Bryne.

Copyright © Sambåndet 2019