BESØKSTALL: Et spesielt år gav lavere besøkstall for Lyngdal bibelcamp. Det var særlig merkbart for kveldsmøtene - og dermed også for kollekten. Bildet er fra første uka av 2020-sesongen, med avstand mellom stolene. FOTO: PETTER OLSEN

Gode bibelcamp-tall, men tynnere i korga

– Det hadde smakt godt med en solid ekstrakollekt på seinsommeren, sier Kenneth Foss.

Med et nedstengt Norge var det lenge usikkert om det ble Bibelcamp i Lyngdal denne sommeren. Men en egenutviklet app fra generalsekretær Erik Furnes gjorde at campen kunne gjennomføre en tilpasset sesong på en forsvarlig måte. 

Komme sammen

– Alt det praktiske gikk bra, og jeg tror folk opplevde seg godt ivaretatt, også med tanke på smittevern (lenke til egen sak finnes i faktaboksen). Jeg tror det gjorde godt for folk å komme sammen på Bibelcampen, og kanskje var det enda viktigere i år enn tidligere, sier markeds- og arrangementsansvarlig Kenneth Foss i ImF.

Maksgrensen på 200 per samling ble løst med streaming-overføring fra møtehallen til andre bygg på KVS Lyngdal. Møtene kunne følges også hjemme i stuene, og de digitale besøkstallene er gode. Barnesamlingene ble gjennomført i færre, men større grupper. Foreldrene deltok for å sikre smittvernsavstand for egne barn.

Mer ro

– Vi har fått mange tilbakemeldinger på en større ro i Kidz-samlingene dette året. Om det skyldes foreldrenes innsats eller at det var mindre pirking i sidemannen, vet vi ikke, men vi vil ta med oss disse og andre erfaringer vi gjorde i planleggingen av neste års sesong, sier Foss.

For å komme i mål med antall rom var det gamle forbundsteltet tatt i bruk til barnesamlinger (lenke til egen sak finnes i faktaboksen), men det ble ikke behov for å bruke dette som ekstra «tv-stue» på voksenmøtene.

– Det er nok kveldsmøtene vi merker mest nedgang i besøket. Det ser vi også igjen i kollekten, påpeker Foss.

Sensommergave

For til tross for gode streaming-tall og gode digitale kollekter, er de totale kollekttallene lavere enn før. Misjonsløpet ble i år gjennomført med færre deltakere og dermed lavere inntekter, og kontant-summene fra møtene er lavere. I kommentarfeltet på Facebook var det noen av dem som fulgte streamen fra Bibelcampen, som oppfordret folk til å gi selv om de ikke var fysisk til stede.

– Foreløpige tall viser at vi ligger ca. 200 000 kroner bak budsjettet. Derfor vil jeg oppfordrer folk til å gi en sensommergave. Kanskje du kan lage ditt eget misjonsløp i hagen eller gå en tur og sponse deg selv? Vippsen vår – 115623 – er åpen hele sesongen, sier Kenneth Foss.

DUK: Forbundsteltet var hentet fram igjen og brukt som lokale for barnemøtene. FOTO: BRIT RØNNINGEN

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.