MISJONSMARK: Mannskaper fra ca. 150 forskjellige nasjoner var innom Bergen havn i 2019. Bildet er fra 2008. FOTO: KENNY LOUIE/WIKIMEDIA COMMONS

Starter ny misjonsorganisasjon

Avtroppende kretsleder i ImF Midthordland, Ole Andreas Wastvedt, vil fra nyttår gå over til å bli havnemisjonær blant utenlandske sjøfolk.

I begynnelsen av desember avslutter Ole Andreas Wastvedt sitt arbeid som kretsleder i ImF Midthordland. Den 30. oktober meldte sambåndet.no at han går inn i en et seks måneders vikariat i P7, der han blir økonomi- og administrasjonsmedarbeider i halv stilling. Samtidig jobber han med å starte opp en ny misjonsorganisasjon, Havnemisjonen, som skal forkynne evangeliet og gi velferdstjenester til utenlandske sjøfolk.

‒ Når jeg er ferdig i ImF Midthordaland, kan jeg satse for fullt på å forberede oppstart til nyttår. Første mål blir å reise nok økonomi så jeg kan fungere som havnemisjonær, sier Wastvedt til Sambåndet.

Oppstart
Før han begynte som kretsleder i ImF Midthordland, var Wastvedt konstituert generalsekretær i Den Indre Sjømannsmisjon.

‒ Hvor langt er du kommet i oppstarten av Havnemisjonen?

‒ Vi har det formelle på plass med organisasjonsnummer, bankkontonummer, Vippsnummer og givertjeneste. På hjemmesiden havnemisjonen.no kan de som er interessert, få mer informasjon.

Sjøfolk
Hvor starter du Havnemisjonen?

‒ Jeg ønsker å sikre at det arbeidet som blir drevet blant utenlandske sjøfolk i Bergen, blir drevet videre med norske frivillige.

Han fremholder at det er uavklart i hvilken grad det blir samarbeid med andre organisasjoner om arbeidet.

‒ Hvorfor misjon blant utenlandske sjøfolk?

‒ Det handler om at da jeg jobbet i Den Indre Sjømannsmisjon, ble jeg godt kjent med Seaman’s Mission-arbeidet de driver. Jeg har også vært med som frivillig i dette arbeidet etterpå. Om bord på cruiseskipene er det et stort mannskap, og mange av sjøfolkene er borte fra familien sine opp til ti måneder i året. Savnet etter familien er stort, og fristelsene om bord og i land er mange. Arbeidet er OK, og lønnen er god sammenlignet med lønnsnivået i landene de kommer fra, men de ofrer mye.

Sted å være
Hva skal Havnemisjonen gjøre, konkret?

‒ Først trenger vi et sted hvor vi kan være og en plass hvor sjøfolk kan komme å få en kopp kaffe og noe å spise, adgang til internett, og hvor vi vil ha Det nye testamente (NT) på ulike språk. Altså et sted der de får ro og det kan åpne seg en mulighet til å kommunisere om alt og ingen ting og om troen, Jesus og livet. En jeg samtalte med, opplevde å bli far mens han var på havet, og han fikk se barnet sitt først på Skype. Andre får vite at mor eller far er død mens de er på jobb, og noen får vite at kona har forlatt dem og vil skilles. Vi får del i både sorger og gleder. Vi får alle de glade, triste og tragiske historiene, sier Wastvedt og føyer til:

‒ Jeg kommer til å jobbe for å få muligheten til også å gå om bord i båtene og snakke med sjøfolkene.

I første omgang vil han konsentrere seg om cruiseskipene, men han ønsker også kontakt med sjøfolk på cargoskip, containerskip og tankskip.

Misjonsmark
‒ I 2019 registrerte vi mannskaper fra cirka 150 forskjellige nasjoner som var innom Bergen Havn. Når det gjelder misjonsbefalingen, trenger en ikke å reise langt for å nå verdens folkeslag. En kan bare ta seg en tur til havna, påpeker Wastvedt.

Hvordan er det med økonomi og frivillige?

‒ Foreløpig er verken økonomi eller frivillige på plass, men jeg trenger forbønn og støttespillere i arbeidet hvis det skal bli bærekraftig. Dette er kristen nestekjærlighet og omsorg for fremmede i våre havner. Samtidig ønsker jeg å gi dem det beste jeg selv har fått, frelsen i Jesus Kristus, sier Ole Andreas Wastvedt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.