FAMILIE: Anne Lene Otterøen, fra venstre, i samtale med Lars Dale, Jorunn Singstad Djupvik og Linda Kvavik om ressursene i Awana Familie. FOTO: PETTER OLSEN

Lansert: Awana Familie

Awana Norge har satt sammen en familiepakke som det også kan bli aktuelt for moderorganisasjonen i USA å bruke internasjonalt.

SANDNES: – Det er spennende om vi kan få lov til å utveksle noen erfaringer med dette, sier nasjonal leder for Awana Norge, Anne Lene Otterøen, til Sambåndet.

«Awana Famile» ble lansert som begrep på Awana DNA-konferansen i Fredheim Arena 22. januar i år.

– Awana Familie kommer i forlengelsen av det vi har fra før av materiell. Vi ønsker at det skal være en ressurs og en hjelp for familier, og også noe som menighetene kan bruke, slik at menighet og hjem kan stå sammen om oppdraget med disippelgjøring av barn og unge, sier Otterøen.

Awana Norge har merket seg at menigheter etterspør ressurser som kan deles ut. Mange jobber med små ressurser, og det er tidkrevende å skulle lage ting selv.

– Kan vi vi være til hjelp og avlastning her, har vi veldig lyst til det, sier Otterøen.

Leseplan

På konferansen presenterte undervisningsleder Jorunn Singstad Djupvik for det første en bibelleseplan for familien – «Rett hjem» – som hun har redaksjonelt ansvar for. Den består av bibeltekst med kommentar, spørsmål til ettertanke og innledninger som skal sette familien på sporet av temaene i tekstene.

– Og så har vi lagt inn en masse lek og moro. Det fødes mye tro og fellesskap i det å ha det hyggelig sammen. «Rett hjem» er en totalpakke med bibel, samtale og lek, sa Djupvik.

Planen er delt inn i uker, men «en uke er ikke en uke». Man bestemmer selv hvor lang uka skal være. – Du kan krysse av for det du har lest, og er det heftig å lese seks tekster i uka sammen som familie, kan du strekke uka litt. Det er viktig å finne den rytmen som passer i egen familie, påpekte Djupvik.

Kalender

Neste ressurs i familiepakken er en påskekalender med luker som åpnes ved hjelp av QR-koder. Målet er igjen å hjelpe foreldre til å innføre en bibelstund i familien.

– Vi ønsker å hjelpe til med å ta påskebudskapet inn i familiene på en god måte. Stiller du den opp, har du hele påskebudskapet framme hele uka rent visuelt. Bak lukene skjuler det seg en familieandakt, spørsmål til samtale og bønneemner til hver dag gjennom påsken uansett hvor man er, sa daglig leder i Awana Norge, Lars Dale.

Grupper

Linda Kvavik, Awana-konsulent i Frikirken, fortalte om opplegg for familiegrupper som er lagt ut på hjemmesidene til Awana og Frikirkens barn og unge (Fribu).

– Ti samlinger med undervisning og forslag til lek og aktiviteter er lagt ut. De kan lastes ned og skrives ut – og så har man et ferdig opplegg. Det kommer ti samlinger til, fortalte Kvavik.

Input-spillet, som Sambåndet har skrevet om tidligere, er det fjerde verktøyet i Awana Familie. Her trekker en ut spørsmål som en samtaler rundt. Spørsmålene er lagt opp for småbarn, tweens og litt større barn. Blant emnene er kjærlighetsspråk, det å være foreldre, lek, bibelvers og høytider.

– Den har vi fått veldig god tilbakemelding på. Mange sier at den har aktivert noe rundt det å snakke sammen om tro i hjemmet, forteller Anne Lene Otterøen.

Podcast

Podcasten «Foreldreskulen», i samarbeid med radiokanalen Ptro, handler om forskjellige deler av familielivet. Her kan du lytte til Anne Lene Otterøen i samtale med radioredaktør Anne Birgitte Lillebø Bøe.

– Det kan hende det kommer mer på podcast-fronten fra Awana etter hvert, sa Lars Dale på konferansen.

Det siste som ble trukket fram, var Family games, et produkt Awana Norge ikke har utviklet selv. –  Det handler om å koble det kristne budskapet med leker som gjøres i grupper. Vi har laget en manual som det går an å laste ned fra vår hjemmeside. Der gir vi ideer til hvordan man kan legge opp en aktivitetsdag for familier i menigheten eller i nabolaget eller hvor som helst, sa Jorunn Singstad Djupvik.

Dele

– Hva er grunnen til at dere bruker overskriften Awana Familie?

– Vi har hele tiden hatt et ønske om å kunne legge enda større vekt på familien, selv om Awana i USA har gjort en svært god jobb allerede med de ressursene de har laget. Det har de satt oss helt fri til å gjøre, og de ønsker også å se på om det er noe de kan bruke inn i andre sammenhenger i Awana internasjonalt. Det handler om å dele det vi har fått, og så får vi se om det kan være hjelpsomt for flere, så vil vi veldig gjerne dele det med alle som vil ha det, sier Anne Lene Otterøen til Sambåndet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.