NYBYGG: 20. februar starter innflyttingen i nybygget til Danielsen ungdomsskole Karmøy på Vea. FOTO: LEIF FRODE SVENDSEN

Oppstart for ny skole reddet

Elever og ansatte kan likevel ta i bruk nye Danielsen ungdomsskole Karmøy som planlagt etter en hastesak i formannskapet.

Publisert tirsdag 07. februar 2023 kl. 08.06.

Det er Egill Danielsen Stiftelse (EDS) som er utbygger av det nye skolebygget på Vea til 62 millioner kroner. Etter planen skulle de 180 elevene starte flyttingen i uka før vinterferien. Men fordi Karmøy kommune mente at skolen ikke hadde sikret seg rett til parkering for ansatte, risikerte skolen at innflyttingen måtte utsettes.

EDS har allerede betalt over 6 millioner kroner i forbindelse med såkalte rekkefølgetiltak langs den flere hundre meter lange Slettavegen, som forbinder det nye skolebygget og Storhall Karmøy med hovedveien. Det har dreid seg om utvidelse av fortau og skifte av kantstein, som igjen medførte reasfaltering av deler av kjørebanen. Videre skifte av gatelys til LED-armatur og arbeid med vannledninger.

Parkering

I tillegg var det i planbestemmelsene lagt inn krav om opparbeidelse av 16 parkeringsplasser i fase en og ytterligere åtte i fase to. Det skulle også dokumenteres en tinglyst avtale om bruk av parkeringsplasser i en avstand av maksimalt 300 meter fra skoletomta.

I henhold til reguleringsplanen opparbeidet EDS parkeringsplasser på nordsiden av Storhall Karmøy som også skal brukes av de som benytter hallen. Dette kostet 1,1 millioner kroner, og EDS hadde en forventning om at skolen da skulle få vederlagsfri og tinglyst parkering her for 16 biler.

Kommunen mente imidlertid at EDS måtte kjøpe parkeringsplassene for 67.000 per stykk, noe som ville koste ytterligere vel én million kroner.

Fradrag

Som Haugesunds Avis skrev, ble problemstillingen først behandlet i formannskapet 30. januar i år uten at det kom til en avklaring. Det ble imidlertid bestemt at det skulle legges fram en hastesak til neste formannskapsmøte, som var mandag 6. februar. I mellomtiden var det samtaler mellom kommunen og utbyggeren. Det resulterte i at kommunedirekten la fram en avtale som gikk ut på at utbyggerens utgifter med opparbeidelsen av området kunne gå til fradrag på kostnaden med frikjøp av parkeringsplassene.

– Dette forslaget ble enstemmig vedtatt av formannskapet, opplyser en glad rektor ved Danielsen ungdomsskole Karmøy, Jostein Skartveit, til sambåndet.no mandag kveld.

Etter vinterferien

– Når starter innflyttingen i nybygget?

– Vi starter flyttingen 20. februar, altså uka før vinterferien, og har første ordinære skoledag i nybygget etter vinterferien, sier Skartveit.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.