PARTNERAVTALE: Lars Dale, daglig leder i Awana Norge (t.v.) og Hans Kristian Skaar, daglig leder i Misjonssambandet Ung, signerer avtalen 3. mai. FOTO: Awana
Misjonssambandet Ung er blitt ny Awana-partner
– Det er en svært hyggelig anerkjennelse for oss at Misjonssambandet ung nå blir tettere på Awana, sier Lars Dale, daglig leder i Awana Norge.
– Det har vært en modningsprosess for oss, og jeg vil gi Awana honnør for tålmodig venting gjennom mange år, sier Hans Kristian Skaar, daglig leder i Misjonssambandet ung (NLM ung).
For spørsmålet om parternskap har vært til vurdering tidligere, men da valgte NLM ung å takke nei. Begrunnelsen handlet både om innhold, teologi og pedagogikk – blant annet «pugge-delen» av bibelvers som tidligere var sentral i Awana-opplegget.
Opplegget har etter det vært gjennom flere revideringer og framstår i dag på en måte som Skaar lett kan stille seg bak.
– Det har vært gjort en stor og solid jobb, og det er gledelig å nå bli en del av Awana. Vi har hatt en god og fin dialog i alle disse årene, og vi har hele tiden anbefalt Awana som ressurs. Ved å tegne en partneravtale som vi gjør nå, forplikter vi oss i større grad, sier Skaar.
Forpliktende
Partneravtalen som ble signert 3. mai, gir ikke NLM ung noen form for formelt eierskap i Awana. Det gir heller ikke automatisk plass verken i styringsgrupper eller programkomiteer, men det gir likevel en tettere forpliktelse.
– En partner forplikter seg på å promotere Awana i egne rekker, og på lengre sikt vil det gi oss flere brukere totalt sett. Det betyr også at de uttrykker et ønske og vilje til å bidra med egne ressurser til arrangement og videre utvikling, sier Lars Dale i Awana.
En parternavtale betyr også at NLM ung selv skal trene ressurspersoner som skal følge opp og veilede i det arbeidet som drives i egne forsamlinger.
– Det frigjør ressurser hos Awana, men det viktigste med det er at lederne følges tett slik at barn og unge får et enda bedre kjennskap til budskapet i Awana, sier Lars Dale.
Ikke enerett
Men et partnerskap gir ikke eksklusivitet slik at Awana blir NLM ung sitt eneste anbefalte opplegg.
– Vi har flere gode produkt og ressurser vi anbefaler, og vi har også opplegg vi lager selv. For oss er det viktig å ha flest mulig verktøy vi kan anbefale, for behovene på lokalplanet er ikke alltid like. Hos oss ser vi at det er overvekt av lag i større forsamlinger som bruker Awana, sier Skaar.
Per i dag brukes Awana i 20 lag hos NLM ung. De fleste av dem er i større forsamlinger der halvparten er forsamlinger som er tilknyttet flere organisasjoner.
Misjonssambandet ung blir med dette den tredje partneren i Awana. Fra før er ImF Ung og Fribu partnere. Awana brukes nå av 181 ulike lag.
SE VIDEO: Signeringsfest med kake og salutt
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!