VERTER: Aksel Ingvard og Jorunn Johannessen er klar til å ta imot gjester. FOTO: Brit Rønningen

En bra dag for Helgatun

Etter å ha vært koronastengt siden mars, har Helgatun endelig begynt å ta imot gjester.

I det sambåndet.no åpner døra og går inn på Helgatun fjellpensjonat, kommer en gutt i 8-10-årsalderen forbi og forsvinner ned trappen og ut den andre døra. Det er tomt i resepsjonen og sambåndet.no må ringe på klokken som ligger på skranken. Etter noen minutter kommer Jorunn Johannessen, som er daglig leder sammen med mannen Aksel Ingvard Johannessen. Gutten er med henne. Det viser seg at det er barnebarnet.

Familie
‒ Datteren vår har ferie og skal til Bømlo, der vi bor. Men vi kan ikke ha ferie nå, så de kommer innom Helgatun for å hilse på oss, før de drar videre til Bømlo om litt senere i dag, forklarer Jorunn.

Like etterpå dukker datteren og datterdatteren opp. Planen er å ta en tur til Voss Vind hvor barna kan fly i vindtunnel. Mens de forbereder seg på avgang, kommer også Aksel Ingvard.

Åpning
Han begynner å fortelle om hvordan åpningen av Helgatun har vært.

‒ Vi åpnet fredag 26. juni, men fra mandag til torsdag samme uke, overnattet en storfamilie på over 20 personer. De ringte på forhånd og spurte om de kunne overnatte, og vi åpnet ekstra for dem. De koste seg, sier Aksel Ingvard.

Så må han ordne noe, og Jorunn setter seg ned og forteller videre.

‒ Vi ble aldri pålagt å stenge. Når vi skulle søke om støtte, kom vi ikke under kategorien som måtte stenge. Men alle avbestilte, så det ble stengt av seg selv, sier hun.

‒ Hvordan har det vært etter 26. juni?

‒ Siden vi åpnet har vi hatt overnattingsgjester hver natt. Det har variert med 6, 8 eller 10 overnattinger pr natt. De fleste booker en natt.

Ekstraarbeid
For Jorunn har åpningen vært litt annerledes.

‒ Vi må jobbe ekstra med renhold og det er ekstra arbeid med matservering. Vi nummererer bordene og gjestene sitter ved samme bordet til alle måltidene. Når det gjelder frokost så servere s den i kafédisken. Gjestene forteller hva de vil ha og vi serverer. Slik har vi kontroll på hva som skjer. Vi må servere hver enkelt gjest for seg. Når folk reiser, er det ekstra arbeid med å rengjøre rommene. Vi ber om telefonnummer når folk ringer og bestiller. Det er viktig at gjestene følers seg trygge og at vi har gode renholdsrutiner, forteller Jorunn.

‒ Hva synes du om åpningen?

‒ Det har gått bra. Jeg hadde ingen forventninger og synes det er fint med myk start og at folk er fornøyd.

ÅPENT: Helgatun er åpen igjen. FOTO: Brit Rønningen

Gjester
Aksel Ingvard er tilbake og setter seg ned, men han får ikke sitte lenge, for det kommer inn seks gjester kledd i mc-klær. Lederparet sjekker dem inn og gir dem nøkler.

‒ De spurte om de kunne få middag her, selv om kafeen er stengt, sier Aksel Ingvard.

‒ De skal være her en natt. Senere får vi to gjester til som skal overnatte to netter, legger Jorunn til.

Aksel Ingvard forsvinner igjen.

Nordmenn
‒ Om sommeren bruker det å være mest utlendinger på Helgatun. Denne sommeren blir det mest nordmenn som kommer, sier Jorunn.

Hennes opplevelse er at nordmenn er mer forsiktige med å bruke penger og ikke legger igjen så mye.

Spontant
Så må hun reise seg, for det dukker opp et ungt par. Etterpå forteller hun:

‒ De kom spontant innom og spurte om det var noe ledig. Jeg måtte sjekke om det var noe rom som var ferdig redd opp.

‒ Ti gjester en natt er vel bra?

‒ Ja, det er bra, synes Jorunn og kaster seg rundt for å lage middag til gjestene.

Etter besøket må det bli konklusjonen: Dette har vært en bra dag for Helgatun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.