ENDRINGER: Irene Krokeide Alnes og Roald Evensen har måttet forskyve på en del av møtene sine denne høsten. FOTO: ImF MEDIA

Avlyste møter erstattes

(Korona) Målet er at ImF-forkynnernes møtedager i høst som er blitt avlyst på grunn av koronapandemien, skal erstattes.

Det bekrefter Camilla Kårbø, personalleder i ImF, overfor Sambåndet.

– Men alle møtene vil ikke være på samme sted som de opprinnelig ble planlagt, presiserer Kårbø.

Forkynnere

ImF har for tiden seks forkynnere ansatt, fem av dem i prosentstillinger: Marit Stokken Berland (100 prosent), Irene Krokeide Alnes, Roald Evensen, Torgeir Skrunes, Gunnstein Nes og Aud Karin Kjølvik Ringvoll. Til sammen utgjør det over 2,5 årsverk.  

En periode i vår var forkynnerne permittert på grunn nedstengningen av samfunnet som følge av koronapandemien. Etter sommerferien startet møtevirksomheten opp igjen, men da underlagt et sett av smittevernregler. Møteledere i foreninger og forsamlinger landet rundt måtte påta seg et utvidet ansvar som arrangører og venne seg til spritflasker, avstand mellom stolene og – ikke minst – nitid registrering av navn og telefonnummer på alle møtedeltakere. Så vidt ImF kjenner til, har ingen personer blitt smittet som følge av høstens møtevirksomhet.

Smittebølge

Et stykke utpå høsten ble det klart at den andre smittebølgen var en realitet, og 5. november gikk regjeringen ut med et råd om å ha minst mulig sosial kontakt for å begrense smittespredningen. Dagen etter responderte krets- og sentralledelse i ImF med et råd om å innstille møtevirksomheten i to uker. 19. november ble dette rådet «myket opp» til at man ut året kan ta hensyn til lokale variasjoner i smittesituasjonen. ImF oppfordret til særlig å prioritere tilbudet til barn og unge.

Roald Evensen, som er i 50 prosent stilling fordelt over en intensiv periode fra august og fram til april/mai påfølgende år, kan fortelle om en noenlunde normal høst med tanke på møtevirksomhet.

– Jeg hadde ganske mange møter fra 20. august og fram til og med torsdag 5. november, inkludert flere møteuker, og jeg vil gi honnør for gjennomføringen av møtene, sier han.

Utsatt

Møteuka i Øystese 11.–15. november ble flyttet til januar. Også noen enkeltmøter får nye datoer. Et bedehus tilknyttet Nordhordland Indremisjon valgte å avlyse alle møter fram til nyttår, men den dagen Evensen skulle vært der, tar han igjen for kretsen i en periode han ellers skulle hatt fri.

– På denne måten opprettholder jeg møtedagene mine, sier Evensen.

Den erfarne forkynneren tror folk kan ha blitt litt forvirret av endringer i smittevernregler med tillegg av lokale variasjoner.

– Men til og med Bergens Indremisjon benyttet seg av muligheten til å kunne samle såpass få som 20, forteller Roald Evensen.

Avlyst tur

Irene Krokeide Alnes, som også er tillitsvalgt for forkynnerne, kan fortelle om det samme som Evensen. To møteuker sammen med Marit Stokken Berland i henholdsvis Manger og Ølensvåg gikk ut i høst, men begge skal gjennomføres neste år. Det ble ikke noe av forkynneroppdrag på Kypros i regi av Plussreiser, men i stedet ble det to møteuker innenlands.

– For eksempel gledet vi oss over å få være med på 40-årsjubileum for vekkelsen på Godøya på Sunnmøre, sier Alnes.

Bønn

Sangevangelisten opplever det slik at folk gjerne vil komme sammen. – Det er en oppvåkning blant indremisjonsfolket med tanke på å ta ansvar selv.

Alnes forteller om en god opplevelse i høst med å være på Bildøy bibelskole og snakke om bønn. I etterkant ble alle studentene med i bønnegrupper. Hun opplever at bevisstheten om hvor viktig bønn er, har vokst utover i koronaåret.

– Covid19 driver oss i bønn både som forkynnere og som folk. For eksempel på Godøya og Ellingsøya er det jevnlige bønnemøter, sier Irene K. Alnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.