POLITIKK: Klepp kommune har lagt et opplegg for mulig omkjøring i saken om støtte til kulturarbeid. FOTO: PETTER OLSEN

Klepp tar høyde for rundkjøring om kulturstøtte

Hovedutvalg for samfunn og kultur i Klepp kommune garderer seg med tanke på at de omstridte retningslinjene om kulturstøtte kan bli omgjort.

14. februar ble det mye omtalte vedtaket som i praksis hindrer bedehuskristne i kommunen i å få støtte til kulturarbeid, sendt til Statsforvalteren i Rogaland for lovlighetskontroll. Det var en gruppe på seks kommunestyrepolitikere som krevde slik kontroll.

Som kjent sier retningslinjene at alle medlemmer i lag og foreninger må være valgbare til tillitsverv i disse, uavhengig av blant annet samlivsform og seksuell orientering. Eksempelvis homofilt samlevende eller heterofile samboere skal dermed kunne velges til styret for et lag som har arbeid på bedehuset. Kommunedirektøren i Klepp var imot å ta dette inn i retningslinjene.

Kan fremdeles søke

8. mars la kommunedirektøren fram en sak for hovedutvalget for samfunn og kultur om hvordan tildelingen av kulturstøtte for 2022 kan skje. Søknadsfristen er 1. april. Kommunedirektøren antar at «ein del lag anten ikkje vil søkja i år eller ikkje vil oppfylla alle krav i dei nye retningslinene», begrenset til området musikk og lagsarbeid.

For å ta høyde for at lovlighetskontrollen kan vende tommelen ned for den omstridte delen av retningslinjene, foreslo kommunedirektøren en todelt tildelingsprosess. En del av tilskuddssummen bør holdes tilbake til høsten i påvente av resultatet av lovlighetskontrollen. De resterende pengene blir så enten fordelt til de som søkte innen fristen 1. april og oppfyller alle krav, eller – om lovlighetskontrollen går imot Klepp kommune – fordelt etter en ny søknadsrunde fra lag som ikke oppfyller vilkårene slik de ble vedtatt.

Ny søknadsrunde

– Dersom det siste blir aktuelt, bør kommunen kontakte de aktuelle lagene som ikke har søkt eller ikke oppfyller vilkårene i vedtaket, og holde en ny søknadsrunde for disse, tilrår kommunedirektøren.

I hoveduvalgsmøtet 8. mars ble dette opplegget enstemmig vedtatt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.